середа, 4 жовтня 2017 р.

Обласнийсемінар-тренінг з розв’язування завдань Всеукраїнської олімпіади з астрономії

 04.10.2017 відбувся обласний постійно діючий семінар-тренінг «Розв’язування завдань Всеукраїнської олімпіади з астрономії як засіб підвищення фахового рівня вчителя» для учителів астрономії загальноосвітніх навчальних закладів.
Методист з фізики та астрономії Сумського ОІППО Карпуша В.М. ознайомила з особливостями ситуативних вправ та задач з фізики як компетентнісно-орієнтованих та прийомами організації навчальної діяльності учнів при їх розв’язанні. 
На семінарі виступили вчителі астрономії, які поділилися досвідом застосування окремих методів розв’язування задач Всеукраїнської олімпіади з астрономії:
Таранова Т.Ю. (учитель фізики Шосткинського навчально-виховного комплексу: спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей Шосткинської міської ради) – Визначення відстані до небесних тіл;
Яценко С.Г. (учитель фізики Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені М.О. Лукаша Кролевецької районної ради) – розрахунок руху космічних апаратів;
Папенко М. М. (учитель фізики Конотопської гімназії Конотопської міської ради) – використання горизонтальної та екваторіальної систем координат у вирішенні практичних задач з астрономії.

Старший викладач кафедри електроніки, загальної та прикладної фізики Сумського держаного університету, кандидат педагогічних наук Пасько О.О. розповіла про класифікацію подвійних і нестаціонарних зір та методи їх виявлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар